Over mij

Voordat je met mij in gesprek gaat, lijkt het me goed als ik mezelf kort aan je voorstel. Ik ben Han van Eijk, jongerencoach. Na een aantal jaren jongeren én volwassenen te hebben gecoacht, richt ik me sinds maart 2023 vooral op het coachen van jongeren. Deze groep heeft het tegenwoordig zwaar te verduren met alle spanningen die ze voelen in een wereld die eerst zo veilig leek, en de laatste tijd zo chaotisch is. De druk van een opleiding, het gebrek aan woonruimte, de slechtere economische omstandigheden, het klimaat waar het niet goed mee gaat, de vijandigheid tussen mensen en landen … Stuk voor stuk – en zeker bij elkaar opgeteld – aanslagen op het emotionele welzijn van vooral jonge mensen. In mijn eigen familie heb ik gezien hoe zij daaronder kunnen lijden. Ik zet me er daarom graag voor in om jonge mensen meer plezier en ontspanning te laten ervaren in hun leven en hen meer perspectief op een zinvol leven te bieden.

Toen ik zelf jong was, in de jaren tachtig, heb ik mogen ervaren hoe helend het is als een professional echt goed naar je luistert en samen met je kijkt naar een oplossing. Nadat ik eerst een tijd mijn geld had verdiend met grafische vormgeving, wilde ik zelf ook zo’n professional worden. Begin deze eeuw ben ik opgeleid tot coach aan de Academie voor Coaching en Counselling. Daarna volgde ik de Non-duale Coaching en Therapie Opleiding van Art of Life. Daar heb ik geleerd om werkelijk open te staan voor de ander, echt te luisteren naar én achter de woorden van de ander en me tegelijk goed af te stemmen op wat er bij mijzelf wordt geraakt. Zo ontwikkelde ik een hoge gevoeligheid voor wat er speelt bij de cliënt en voor wat hem of haar kan helpen. Ik vind niets mooier en vervullender dan na een reeks sessies een cliënt weer vol enthousiasme en levensmoed zijn of haar wereld in te zien stappen.

Ik ben geboren in 1963 en woon sinds 2013 met mijn vriend in Amersfoort. Ik heb twee soorten werk. Naast coaching ben ik graag creatief en geconcentreerd bezig met werk waarin het op de details aankomt. Voor diverse uitgeverijen ben ik daarom grafisch vormgever van boeken. Die boeken gaan meestal over onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben, zoals yoga, mindfulness en non-dualiteit. Non-dualiteit is voor mij een heel bevrijdende levensvisie die me helpt om mijzelf (en mijn cliënten) als veel ruimer te zien dan alleen het ik-persoontje. Leraren die me in dit proces hebben geholpen zijn onder anderen Alexander Smit, Douglas Harding en Alexander Zöllner.
Op hanvaneijkcoaching.nl kun je lezen hoe ik werk als non-duaal coach.

In mijn vrije tijd wandel ik graag met vrienden, lees ik boeken over thema’s die me boeien (zoals non-dualiteit en uiteraard coaching) en ga ik regelmatig naar de bioscoop om een mooie arthousefilm te zien. Enkele van mijn favoriete regisseurs zijn Federico Fellini, Wes Anderson, Pedro Almodóvar en Alejandro Iñárritu.


Ik laat me graag inspireren door vrienden die ook mooi werk verrichten. Op mijn Vriendenpagina kun je zien wie ik bedoel. Kijk gerust eens op hun websites, misschien heb jij er ook wat aan!